Slangenhouder kopen? De 5 beste Slangenhouders van 2023

Een slangenhouder is een persoon die een of meerdere slangen houdt als huisdier. Om slangen op de juiste manier te verzorgen is het belangrijk dat houders voldoende kennis hebben over hoe deze dieren zich gedragen en wat ze nodig hebben om gezond te blijven.

Wat voor soort slangen zijn geschikt om gehouden te worden als huisdier?

Er zijn verschillende slangensoorten die geschikt zijn om te houden als huisdier. De keuze hangt onder andere af van persoonlijke voorkeur en ervaring met het houden van slangen. Populaire soorten die relatief gemakkelijk te verzorgen zijn, zijn bijvoorbeeld de koningsslang, maïsslang en korenslang. Het is belangrijk om te weten dat het houden van slangen enige ervaring en verantwoordelijkheid vereist, omdat het dieren zijn die speciale aandacht nodig hebben.

Wat zijn de gebruikelijke kosten voor het kopen van een slangenhouder en het onderhouden van slangen in gevangenschap?

De kosten voor het kopen van een slangenhouder variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte van de behuizing en de specifieke behoeften van de slangensoort. Over het algemeen liggen de kosten voor een beginnerset voor een slangenhouder tussen de € 100 en € 500, afhankelijk van de grootte van de slangenhouder. De kosten voor het onderhoud en de voeding van slangen in gevangenschap kunnen ook variëren, afhankelijk van de grootte en specifieke behoeften van de slangen.

Wat zijn de belangrijkste overwegingen bij het verzorgen van slangen die in gevangenschap worden gehouden, zoals temperatuur, luchtvochtigheid, voeding en hygiëne?

Er zijn verschillende belangrijke overwegingen bij de verzorging van slangen in gevangenschap. Deze omvatten het handhaven van de juiste temperatuur en luchtvochtigheid in de slangenhouder, het verstrekken van de juiste voeding en het zorgen voor een goede hygiëne in de behuizing. Het is belangrijk voor houders om zich te verdiepen in de specifieke behoeften van de slangensoort die ze houden en deze te voorzien van een veilige en gezonde omgeving om in te leven. Of misschien ben je op zoek naar een Sneeuwruimer.

Zijn er wettelijke beperkingen rond het bezit van slangen en zo ja, wat zijn deze?

Ja, in sommige landen en staten zijn er wettelijke beperkingen of vereisten rond het bezit van slangen. In Nederland hebben slangen een beschermde status, wat betekent dat het soms nodig is om een vergunning aan te vragen voor het houden van slangen. Het is belangrijk voor potentiele houders om zich te informeren over de specifieke wetten en regelgeving in hun regio.

Wat zijn enkele goede bronnen voor meer informatie over het houden van slangen in gevangenschap?

Er zijn verschillende bronnen beschikbaar voor mensen die meer willen leren over het houden van slangen. Online forums en communities, zoals Facebook groepen en Reddit subreddits, kunnen nuttige informatie bieden en een manier bieden om te communiceren met andere slangenhouders. Ook zijn er boeken zoals “The Ball Python Manual” en “The Complete Guide to Snake Care” die goede informatie bevatten. Voor specifiekere informatie is het aan te raden om contact op te nemen met een lokale dierenwinkel of gespecialiseerde kwekerij voor deskundig advies.

De 5 beste slangenhouder

1

Buxibo Wandslangenbox 20

foto van een Buxibo Wandslangenbox 20
9.2Expert Score
Handige en complete wandslangenbox met vele sproei-instellingen.

De Buxibo Wandslangenbox is een fantastisch product voor iedereen die graag tuiniert en het zat is om met een onhandige waterslang te werken. De 22 meter bereik is meer dan voldoende voor de meeste tuinen en met 13 sproeistanden en een gratis sproeier met 4 sproeistanden heeft dit product voldoende opties om aan al je wensen te voldoen. De montage is eenvoudig en er is ook nog eens 24 maanden garantie. Al met al is de Buxibo Wandslangenbox zeker een aanrader. .

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gaat relatief lang mee
 • Gebruiksvriendelijk
2

Hozelock AutoReel Slangenhouder

foto van een Hozelock AutoReel Slangenhouder
8.4Expert Score
Handige wandslanghouder met automatisch oprolmechanisme en 20 meter slang.

De Hozelock-muurhaspel AutoReel lijkt een handig en praktisch product voor tuinliefhebbers die graag de tuinslang moeiteloos en zonder problemen willen opwinden. Het apparaat is gemakkelijk te bevestigen aan de muur en biedt voldoende lengte en diameter van de slang om de meeste tuinklussen aan te kunnen. Het kinderslot en de antidiefstalbeveiliging zijn ook handige toevoegingen die de veiligheid van het apparaat verhogen. Kortom, de Hozelock-muurhaspel AutoReel lijkt een praktisch tuinaccessoire dat de tuinier in staat stelt om snel en gemakkelijk de klus te klaren. .

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Hoogste kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

CoolHome Wandslangenbox 30

foto van een CoolHome Wandslangenbox 30
8.3Expert Score
Handige en compacte slanghouder met een lange tuinslang.

De CoolHome wandslangenbox is een fantastisch product met veel handige functies. Het unieke design maakt het geschikt voor allerlei soorten tuinen en het hoge gebruiksgemak zorgt ervoor dat het onmisbaar is in elke tuin. De pull & lock technologie is handig omdat je de slang op elke gewenste lengte kunt vastzetten. Doordat de slang automatisch oprolt, heb je geen gedoe meer met het opbergen van de slang. Het product wordt ook geleverd met alle koppelstukken en 2 tuinspuiten (1 multifunctionele broeskop met 9 standen en 1 spuitpistool). Verder is het product gemakkelijk te monteren en op te bergen. Kortom, de CoolHome wandslangenbox is zeker het overwegen waard voor iedereen die van een gemakkelijke en fijne tuinervaring wilt genieten. .

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Redelijke kwaliteit
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

CoolHome Wandslangenbox 20

foto van een CoolHome Wandslangenbox 20
7.4Expert Score
Handige wandslangenbox voor 20 meter slang met slanghouder.

De CoolHome wandslangenbox is een uitstekend product om uw tuin gemakkelijker en fijner te sproeien. Het unieke design maakt deze wandslangenbox geschikt voor ieder type tuin en is door het hoge gebruiksgemak onmisbaar in iedere tuin. Met de meegeleverde tuinspuiten en koppelstukken heeft u alles bij de hand om uw planten en gazon te besproeien. De automatische oprolfunctie en oprolbegeleider zorgen voor een gebruiksvriendelijke sproei-ervaring. Kortom, een aanwinst voor elke tuin en zeker het overwegen waard. .

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Materiaal is sterk
 • Gebruiksvriendelijk
5

CoolHome Wandslangenbox 35

foto van een CoolHome Wandslangenbox 35
6.4Expert Score
Gemakkelijk op te hangen, handig in gebruik, goede prijs-kwaliteitverhouding.

De CoolHome wandslangenbox is een handige en gebruiksvriendelijke oplossing voor het besproeien van de tuin. De automatische oprolfunctie en de oprolbegeleider zorgen ervoor dat de slang nooit meer in de knoop komt. We vinden het ook goed dat er twee tuinspuiten worden meegeleverd, waaronder één multifunctionele broeskop met 9 verschillende spuitstanden. Het product wordt compleet geleverd met schroeven, pluggen en een muurbeugel voor gemakkelijke montage en opbergen. We zijn ook blij te zien dat er een extra garantie van 1 jaar kan worden verkregen door het product te registreren. Al met al is de CoolHome wandslangenbox een handige toevoeging aan iedere tuin. .

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart