Platformwagen kopen? De 5 beste Platformwagens van 2023

Een platformwagen is een vervoermiddel op wielen dat is ontworpen om zware lasten over korte afstanden te verplaatsen.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een platformwagen?

De belangrijkste kenmerken van een platformwagen zijn een platte laadvloer, meestal van metaal of hout, op wielen en soms met een handgreep of trekstang om de wagen te duwen of te trekken.

Hoe worden platformwagens gebruikt in de industrie?

Platformwagens worden vaak gebruikt in fabrieken, magazijnen, supermarkten en andere industriële omgevingen om materialen en goederen te verplaatsen, zoals dozen, kisten, kratten en ander zwaar materiaal.

Welke factoren moeten worden overwogen bij de aankoop van een platformwagen?

Bij het kopen van een platformwagen moeten factoren zoals het draagvermogen, de grootte van de laadvloer, het aantal wielen en de duw- of trekstang worden overwogen. Ook het soort terrein waarop de wagen zal worden gebruikt en de omstandigheden van het gebruik zijn belangrijk. Of misschien ben je op zoek naar een Poef-Roze.

Wat zijn enkele van de risico’s die gepaard gaan met het gebruik van een platformwagen en hoe kunnen deze risico’s worden verminderd?

Enkele risico’s die gepaard gaan met het gebruik van een platformwagen zijn letsel aan de rug en schouders als gevolg van tillen en duwen, beknelling van ledematen tussen de wagen en andere objecten en het omvallen van de wagen bij het verplaatsen van zware ladingen. Deze risico’s kunnen worden verminderd door veiligheidsinstructies en trainingen aan werknemers te geven, de wagen op de juiste manier te beladen en te zorgen voor een veilige werkomgeving.

Welke soorten materialen kunnen worden vervoerd met een platformwagen?

Een platformwagen kan allerlei soorten materialen vervoeren, van dozen en kratten tot zware machines en gereedschap. Het draagvermogen varieert afhankelijk van de grootte en sterkte van de wagen, maar de meeste platformwagens kunnen 100 tot 1000 kg vervoeren.

De 5 beste platformwagen

1

BRASQ Plateauwagen inklapbaar

foto van een BRASQ Plateauwagen inklapbaar
9.2Expert Score
Robuuste plateauwagen, makkelijk opvouwbaar, draagt tot 150kg.

De Wie niet sterk is moet slim zijn magazijnwagen is een stevig en handig hulpmiddel voor het verplaatsen van zware dozen in een vol magazijn. Het compacte ontwerp doet echter geen afbreuk aan de draagkracht van de wagen, die maximaal 150 kg kan dragen. De wagen is inklapbaar, waardoor het ook handig is om op te slaan als het niet in gebruik is. De zwenkbare TPR wielen maken het gemakkelijk om door smalle, bochtige paden te manoeuvreren zonder het risico van strepen of krassen te lopen. Het frame en het laadoppervlak zijn gemaakt van stevig staal. Kortom, deze magazijnwagen is de ideale keuze als je op zoek bent naar een betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken hulpmiddel om zware dozen te verplaatsen in een klein magazijn. .

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Lange levensduur
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Meubelroller Hondje Plateauwagen

foto van een Meubelroller Hondje Plateauwagen
8.8Expert Score
Handig hondje om meubels te verplaatsen.

De Kinzo meubelroller is een handig hulpmiddel voor het verplaatsen van zware voorwerpen tot maximaal 150 kg. Ook heeft het anti-slip-noppen bovenop de meubeltransporter om ervoor te zorgen dat jouw spullen goed blijven staan en een handige handgreep aan de zijkant. De afmetingen zijn 56x30x2cm en de hoogte bovenzijde/grond is 9. 5cm. Al met al, een handige en effectieve oplossing voor het verplaatsen van zware voorwerpen. .

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

BRASQ Plateauwagen inklapbaar

foto van een BRASQ Plateauwagen inklapbaar
7.9Expert Score
Stevige, inklapbare plateauwagen voor transport, tot 300 kg.

De Wendbare TPR zwenkwielen transportwagen is een handige toevoeging voor elk magazijn dat behoefte heeft aan extra mobiliteit. Dankzij de zwenkbare TPR wielen kan je gemakkelijk door de moeilijkste bochten heen zonder strepen achter te laten en is inklapbaar waardoor het zeer plaatsbesparend is. Het compacte uiterlijk van het apparaat mag je echter niet misleiden, het is stevig gebouwd met een draagvermogen tot wel 300 kg en heeft afmetingen van 91 cm x 61 cm. Deze wagen is een handige meehelper voor moeilijke verplaatsingen van zware dozen en andere zware voorwerpen en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. .

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

BLACKDECKER Steekwagen 2in1

foto van een BLACKDECKER Steekwagen 2in1
7.5Expert Score
Handige opvouwbare steekwagen met groot draagvermogen.

De Black+Decker steekwagen is een must-have voor iedereen die regelmatig zware spullen verplaatst. Door zijn handige 2-in-1 functie kun je hem zowel als steekwagen en als platformwagen gebruiken. Met een draaggewicht tot 120 kg ben je verzekerd van voldoende draagkracht en dankzij het lichte gewicht en de telescopische handgreep is hij gemakkelijk in gebruik. Een echte aanrader voor in en om het huis en garage. .

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Redelijk van kwaliteit
 • Gewicht
5

bolke transportwagen plateauwagen

foto van een bolke transportwagen plateauwagen
6.3Expert Score
Handige opvouwbare transportwagen voor diverse doeleinden.

De Bolke plateauwagen is een handig en compact apparaat dat ideaal is voor huishoudelijk gebruik en tuinonderhoud. Het is duurzaam gebouwd met stevige materialen en kan tot 200 kg dragen. Met de snelbinders kunt u gemakkelijk uw producten bevestigen en veilig vervoeren. Door zijn verstelbaarheid kunt u het aanpassen aan uw behoeften en opvouwen om ruimte te besparen bij opslag. Al met al, een geweldige aankoop voor wie gemak, duurzaamheid en praktische bruikbaarheid nodig heeft. .

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart