Kabelstriptang kopen? De 5 beste Kabelstriptangs van 2023

Een kabelstriptang is een handgereedschap dat wordt gebruikt om de isolatielaag van elektrische draden te verwijderen, zodat de draden blootliggen. De kabel wordt tussen de twee mesjes geplaatst. Als de tang wordt samengeknepen, snijden de mesjes door de isolatielaag, waardoor de draad bloot komt te liggen. Het overtollige isolatiemateriaal wordt weggehaald, zodat de draad klaar is om te worden aangesloten.

Wat zijn enkele veel voorkomende toepassingen van een kabelstriptang?

Een kabelstriptang is handig voor elke toepassing waarbij elektrische bedrading is betrokken – bijvoorbeeld het maken of repareren van elektronica, bedrading van huizen of voertuigen, of bij het vervangen van verouderde bedrading.

Hoe kies je de juiste kabelstriptang voor de klus?

Bij het kiezen van een striptang moet je rekening houden met de grootte van de draad en de dikte van de isolatielaag. Daarnaast kun je kiezen voor een draadsnijder en een tang/fietser. Zorg dat je kiest voor een tang met een instelbare snijdiepte; hierdoor voorkom je dat je de kern van de draad beschadigt.

Wat zijn enkele veiligheidstips voor het gebruik van een kabelstriptang?

Wees voorzichtig met scherpe mesjes; houd de tang vast bij het handvat om letsel aan de handen te voorkomen. Gebruik altijd de juiste tang voor de specifieke draad die je gaat strippen en let erop dat er geen stroom op de draad staat voordat je deze gaat strippen. Of misschien ben je op zoek naar een Fietslift-Elektrisch.

Hoe onderhoud je een kabelstriptang om de levensduur te verlengen?

Houd de messen van de tang altijd schoon en laat de tang niet onbeveiligd liggen als deze niet in gebruik is. Smeer de bewegende delen lichtjes in met een smeermiddel om roest en slijtage te verminderen.

De 5 beste kabelstriptang

1

Weicon Kabelstriptang 7

foto van een Weicon Kabelstriptang 7
9.4Expert Score
Handige kabelstriptang voor het werken met zonne-energie.

Helaas kan ik geen review geven zonder meer informatie over dit product. .

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Lange levensduur
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Automatische kabelstriptang 02

foto van een Automatische kabelstriptang 02
8.6Expert Score
Efficiënte en handige automatische kabelstriptang, aanrader.

De automatische kabelstriptang is een zeer handig en efficiënt gereedschap voor het strippen van kabels met een diameter tussen 0,2mm² en 6mm². Het biedt een snelle en nauwkeurige werking en zorgt voor een gelijkmatige stripping zonder beschadiging van de geleider. Het compacte ontwerp maakt het gemakkelijk te hanteren en op te bergen in uw gereedschapskist. Al met al is de automatische kabelstriptang een geweldige investering voor iedereen die zich bezighoudt met elektrotechniek of het werken met bekabeling. .

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Knipex 1426160SB Kabelstriptang

foto van een Knipex 1426160SB Kabelstriptang
7.9Expert Score
Degelijke en precieze kabelstriptang, aanrader voor professioneel gebruik.

Dit product lijkt van hoge kwaliteit als het gaat om het afstrippen van draden. Het gebruik van Vanadium electrostaal suggereert dat het gereedschap duurzaam is en de gepolijste kop is een mooie touch. Bovendien is de VDE-test een geruststellende garantie voor veiligheid. Als je op zoek bent naar een precisie afstrip tang van hoge kwaliteit, is dit een goede optie om te overwegen. .

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Redelijke kwaliteit
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Nedis Kabelstriptang Stripping

foto van een Nedis Kabelstriptang Stripping
7.3Expert Score
Efficiënte kabelstriptang van goede kwaliteit.

Het feit dat het gereedschap instelbaar is voor verschillende groottes van kabelisolatie, maakt het een veelzijdig gereedschap. Al met al lijkt dit een goed product voor elke persoon die regelmatig kabels moet strippen. .

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Jokari Allrounder Kabelstriptang

foto van een Jokari Allrounder Kabelstriptang
6.2Expert Score
Functionele kabelstriptang, goed voor dagelijks gebruik.

Deze striptang lijkt een handige en veelzijdige tool voor gebruik in zowel de bouw als de industrie. Het extra mes voor overlangse snede en de titanium-nitride laag op de messen zijn mooie toevoegingen die de levensduur en prestaties van het gereedschap verbeteren. Het feit dat de snijdiepte niet hoeft te worden aangepast voordat er gestript kan worden, is ook handig. De mogelijkheid om de lengteaanslag aan beide zijden te plaatsen, maakt het gereedschap geschikt voor zowel links- als rechtshandigkeit. Het werkberiek lijkt geschikt voor het strippen van een breed scala aan kabels. Al met al lijkt dit een waardevol gereedschap voor professionals in de bouw en industrie. .

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Matige kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart