Hang Wasrek kopen? De 5 beste Hang Wasreks van 2023

Een hangend wasrek is een soort wasrek dat in plaats van op de grond te staan, aan een muur, plafond of balkon kan worden opgehangen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van het type wasrek.

Wat zijn de voordelen van een hangend wasrek?

Een hangend wasrek kan een aantal voordelen hebben. Ten eerste is het ruimtebesparend – het neemt geen vloerruimte in beslag en kan daarom een goede oplossing zijn voor kleine huizen of appartementen. Daarnaast kan het helpen om kleding langer in goede conditie te houden door kreuken te voorkomen en kan het energiebesparend zijn omdat je kleding kunt laten drogen zonder een wasdroger te gebruiken.

Wat zijn de verschillende soorten hangende wasrekken?

Er zijn verschillende soorten hangende wasrekken beschikbaar, waaronder uitschuifbare droogrekken, plafond bevestigde droogrekken, deur bevestigde droogrekken, muur bevestigde droogrekken en balkondroogrekken. Elk soort wasrek heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen.

Welke soorten kledingstukken kunnen aan een hangend wasrek worden opgehangen?

Bijna elk kledingstuk kan op een hangend wasrek worden opgehangen, inclusief shirts, broeken, sokken, handdoeken en zelfs beddengoed. Je moet wel even opletten dat het wasrek groot genoeg is en dat je de kledingstukken niet te dicht op elkaar ophangt, zodat het goed kan drogen. Of misschien ben je op zoek naar een Waterpas-Laser.

Kan een hangend wasrek ook binnenshuis worden gebruikt?

Ja, een hangend wasrek kan ook binnenshuis worden gebruikt als je geen droger wilt gebruiken om je kleding te drogen. Je kunt het wasrek aan deurposten, muren of plafonds bevestigen in bijvoorbeeld de badkamer, wasruimte of slaapkamer. Het is wel belangrijk om goed te ventileren om schimmelvorming te voorkomen.

Kunnen er ook nadelen zijn verbonden aan het gebruik van een hangend wasrek?

Ja, er kunnen ook enkele nadelen zijn verbonden aan het gebruik van een hangend wasrek. Het drogen van kleding duurt bijvoorbeeld langer dan in een droger en het is ook afhankelijk van het weer en de luchtvochtigheid. Daarnaast kan het hangend wasrek soms in de weg hangen en kan het zien er rommelig uit als het vol is met kleren.

De 5 beste hang wasrek

1

Blokker Hangdroogrek Simia

foto van een Blokker Hangdroogrek Simia
9.3Expert Score
Compact hangend droogrek voor kleine wasjes op het balkon.

Dit Blokker Hangdroogrek Simia is een handig en praktisch droogrek voor kleine ruimtes. Met een drooglengte van 5 meter biedt het voldoende ruimte om was op te hangen. Het rekje lijkt stevig genoeg om de was te dragen en het design is ook nog eens stijlvol. Een goede aankoop voor wie op zoek is naar een compacte en praktische oplossing voor het drogen van de was. .

Goede punt(en)
  • Gemaakt van top materiaal
  • Top service bij aankoop
  • Snelle levering
2

Herzberg HG8034GRY Droogrek

foto van een Herzberg HG8034GRY Droogrek
8.8Expert Score
Praktisch, ruim droogrek met handige wieltjes. Aanrader.

Het Herzberg HG-8034GRY droogrek is een multifunctioneel rek dat perfect is voor het drogen en opbergen van uw kleding en andere kledingstukken. Het is gemaakt van hoogwaardig en duurzaam staal en ABS-kunststof, waardoor het stevig en stabiel is. Het rek beschikt over 6 opvouwbare en inklapbare planken en biedt voldoende luchtdroogruimte. Daarnaast heeft het rek ook vier vergrendelbare rollende zwenkwielen, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is. Het is ook roest- en corrosiebestendig en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het is lichtgewicht en gemakkelijk op te vouwen voor eenvoudige opslag. Over het algemeen is dit een geweldig product met veel handige functies. .

Goede punt(en)
  • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
  • Kwaliteit door keuze materiaal
  • Gebruiksvriendelijk
3

Noswo Droogrek Inklapbaar

foto van een Noswo Droogrek Inklapbaar
8.3Expert Score
Dit wanddroogrek is compact, handig en ruimtebesparend.

Dit Noswo droogrek is een handige oplossing voor iedereen die krappe ruimte heeft voor natte was of badkamertextiel. Het inklapbare ontwerp maakt het gemakkelijk om op te bergen en op te hangen in verschillende kamers. Het droogrek is groot genoeg voor alle standaard textiel en is ergonomisch ontworpen, waardoor het vermijden van bukken wordt vergemakkelijkt. De meegeleverde set schroeven maakt het eenvoudig om te monteren. Over het algemeen is dit een slimme en praktische oplossing voor wie klein woont en moeite heeft met het drogen van wasgoed. .

Goede punt(en)
  • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
  • Gemaakt van redelijk materiaal
  • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Tomado Tilburg Droogrek

foto van een Tomado Tilburg Droogrek
7.3Expert Score
Handig, lichtgewicht en ruim droogrek voor veel wasgoed.

Het Tomado Tilburg hangdroogrek is een handig product met een drooglengte van 12 meter verdeeld over 19 lijnen. Het rek is makkelijk in gebruik door de mogelijkheid om aan beide zijden open te klappen en de hangbeugels op 2 breedtes te gebruiken. Het compacte formaat van 68x55x3cm maakt het eenvoudig om op te bergen en het Epotherm coating zorgt voor roest- en UV-bestendigheid en maakt het rek anti-statisch. Het rek is ideaal voor gebruik aan een deur, radiator, balkon, of zelfs op de camping of caravan. Metaltex is een kwaliteitsmerk dat zich richt op verschillende huishoudelijke sectoren en is voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten die voldoen aan de behoeften van de gebruiker. .

Goede punt(en)
  • Een van de populairste op de markt
  • Redelijk van kwaliteit
  • Gewicht
5

Leifheit wanddroogrek Rollfix

foto van een Leifheit wanddroogrek Rollfix
6.9Expert Score
Dit wanddroogrek is compact, handig en ruimtebesparend.

De Leifheit Rollfix 210 Longline is een handig en innovatief wanddroogrek, geschikt voor gebruik in de badkamer of op een smal balkon. De vijf scheurvaste drooglijnen van polyester zijn traploos uittrekbaar tot een maximale lengte van 4,20 meter, waardoor je een drooglengte van 21 meter kunt creëren, genoeg voor twee wasmachineladingen. Een handig voordeel is dat dit droogrek, wanneer het niet in gebruik is, bijna geen ruimte inneemt. Dit handige product komt met 3-garantie en montagemateriaal. Overall, deze waslijn is zeker een aanrader voor mensen die opzoek zijn naar een compact en innovatief rek om hun was te drogen. .

Goede punt(en)
  • Leuk ontwerp
  • Gemaakt van matig materiaal
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

      gereedschap-advies.nl
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart