Fotolijm kopen? De 5 beste Fotolijms van 2023

Fotolijm is een speciaal type lijm dat specifiek is ontworpen voor het bevestigen van foto’s en ander papieren kunstwerken. Het is over het algemeen zuurvrij en zal geen schade veroorzaken aan de afbeelding of het papier.

Wat zijn enkele verschillende soorten fotolijm die beschikbaar zijn?

Er zijn enkele soorten fotolijm beschikbaar, waaronder lijmstiften, spuitbussen en oplosmiddelvrije vloeibare lijmen.

Hoe verschilt fotolijm van andere soorten lijm?

Het verschil tussen fotolijm en andere soorten lijm ligt in het feit dat het speciaal is ontwikkeld voor papieren materialen en geformuleerd is zonder zuur of oplosmiddelen die papier kunnen aantasten. Fotolijm is ook vaak verwijderbaar, zodat de foto of het papier later zonder schade kan worden verplaatst of verwijderd.

Wat zijn enkele toepassingen of projecten waarvoor fotolijm kan worden gebruikt?

Fotolijm kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder het plakken van foto’s in albums, het creëren van fotowanden en fotocollages, of het bevestigen van papierkunstwerken zoals scrapbooking. Of misschien ben je op zoek naar een Fuxtec.

Welke factoren moeten in overweging worden genomen bij het selecteren van de beste fotolijm?

Enkele factoren om in overweging te nemen bij de aankoop van fotolijm zijn de pH-waarde, oplosbaarheid, opbrengst, veiligheid en stabiliteit van de lijm.

Zijn er enige veiligheidsmaatregelen die moeten worden genomen bij het werken met fotolijm?

Het is belangrijk om fotolijm te gebruiken in een goed geventileerde ruimte en om contact met de huid en de ogen te vermijden. Was de handen na gebruik en bewaar de lijm buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

De 5 beste fotolijm

1

Fotoplakkers Henzo Fotolijm

foto van een Fotoplakkers Henzo Fotolijm
9.3Expert Score
Sterke en betrouwbare fotolijm van goede kwaliteit.

De Henzo fotolijm is een uitstekend product voor het plakken van foto’s en papier zonder dat er rimpels ontstaan. De lijm is zuurvrij en krimpvrij, waardoor foto’s veilig kunnen worden opgeplakt zonder dat ze beschadigd raken. De tubes zijn stevig en de schroefdop maakt het gemakkelijk om de tubes af te sluiten als ze niet worden gebruikt. Het dubbelpak is een handige oplossing om nog langer door te gaan met foto’s opplakken. Henzo is een bekend Nederlands merk dat zich richt op luxe wissellijsten, portretlijsten, fotoalbums en gerelateerde producten en staat bekend om het creëren van een echt thuisgevoel. In lijn met de kwaliteit en reputatie van het merk, is de Henzo fotolijm een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en kwalitatieve fotolijm. .

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Lange levensduur
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Tube Fotolijm 6x50ml

foto van een Tube Fotolijm 6x50ml
8.5Expert Score
Sneldrogende fotolijm, zuurvrij en krimpt niet. Aanrader!

De Tube Fotolijm van Collall is een uitstekende keuze voor het plakken van foto`s, 3D afbeeldingen, karton, kurk en textiel. De lijm is zeer snel-drogend en krimp en zuurvrij, wat het een betrouwbare optie maakt voor het maken van collages en andere projecten waarbij precisie en duurzaamheid vereist zijn. Een groot pluspunt is dat de gelijmde voorwerpen zonder beschadiging weer kunnen worden losgemaakt, en het overtollige lijm snel weg te rollen is na droging. Het is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar het is belangrijk om te onthouden dat vlekken niet met water behandeld moeten worden, maar met (kookpunt)benzine. Kortom, de Tube Fotolijm 6x50ml van Collall is een geweldige keuze voor alle soorten creatieve projecten. .

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Walther Design fotolijm

foto van een Walther Design fotolijm
8Expert Score
Eenvoudig aan te brengen en houdt foto's stevig vast.

Deze fotolijm is een geweldige optie voor het netjes inplakken van foto’s in een album. De lijm is transparant en bevat geen bijtende stoffen, waardoor de foto’s niet aangetast worden. De hoeveelheid van 50 ml is ook meer dan genoeg voor meerdere projecten en het aanbrengen van de lijm gaat gemakkelijk en zonder knoeien. Al met al, is het een betrouwbare en handige keuze voor het plakken van foto’s. .

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

5 Tubes 100ml

foto van een 5 Tubes 100ml
7.1Expert Score
Sterke en verplaatsbare fotolijm in handige tubes.

De ideale rubbercementlijm lijkt een goede keuze te zijn voor het plakken van foto’s en het maken van collages. Het feit dat de gelijmde voorwerpen zonder beschadiging los kunnen worden gehaald is een groot pluspunt. Het feit dat het overtollige lijm na droging weg te rollen is, maakt het gemakkelijk om een schone en professionele uitstraling te behouden. Het feit dat het geen krimp of zuur bevat en sneldrogend is, maakt het een handig hulpmiddel om snel en efficiënt te werken. De tip om de tube rechtop te zetten is ook zeer nuttig om lekkages te voorkomen. Het enige minpuntje is dat bij vlekken in kleding, de kleding niet eerst gewassen mag worden, maar dit kan worden opgelost met aceton of een lijmverwijderaar. Al met al lijkt de ideale rubbercementlijm een goede keuze te zijn voor deze toepassingen. .

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Redelijk in kwaliteit
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Fotolijm 250 ml

foto van een Fotolijm 250 ml
6.3Expert Score
Sterke en sneldrogende fotolijm, handig in gebruik.

De Fotolijm met een inhoud van 250ml is een goede optie voor het vlekkeloos plakken van foto’s en het maken van collages. Deze sneldrogende lijm is krimp- en zuurvrij en wordt geleverd in een handig blikje met een kwastje. Let wel op dat de lijm een oplosmiddel bevat en hierdoor mogelijk (gelakte) voorwerpen kan aantasten en dat het verstandig is om de lijm eerst op een onzichtbare plek uit te proberen. De gelijmde voorwerpen kunnen later gemakkelijk los gehaald worden en de overtollige lijm is na droging eenvoudig weg te rollen. Al met al een goede aankoop voor het plakken van foto’s en andere materialen. .

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Matige prijs kwaliteit verhouding

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart