Fietstakel kopen? De 5 beste Fietstakels van 2023

Een fietstakel is een apparaat waarmee je fietsen omhoog kunt hijsen voor opslag, reparatie of om ruimte te besparen. Het bestaat uit een touw of een ketting die is bevestigd aan een wiel of frame van de fiets, die loopt via een katrolsysteem dat aan het plafond is bevestigd. Door aan het touw of de ketting te trekken kan de fiets worden opgetild en opgeslagen op hoogte.

Wat zijn enkele voordelen van het gebruik van een fietstakel?

Een fietstakel kan veel ruimte besparen, omdat je je fiets omhoog kunt hijsen en op hoogte kunt opslaan. Dit is vooral handig als je in een kleine ruimte woont. Het kan ook handig zijn voor reparaties, omdat je gemakkelijk toegang hebt tot de onderdelen die je moet repareren. Hierdoor kun je effectief reparaties uitvoeren en je fiets onderhouden zonder dat je daarvoor veel ruimte nodig hebt.

Wat zijn enkele beperkingen van het gebruik van een fietstakel?

Een van de belangrijkste beperkingen is dat je sterke en stevige plafondbalken of muren nodig hebt om de fietstakel veilig te kunnen bevestigen. Dit kan zeker een probleem zijn als je in een huurwoning woont waar het niet mag of als je in een oud huis woont met zwakke plafondbalken. Bovendien kan het omhoog hijsen van zware fietsen voor sommige mensen te zwaar werk zijn.

Zijn er verschillende soorten fiets takels? Zo ja, welke?

Er zijn enkele soorten fiets takels beschikbaar, zoals een touw of een ketting. Sommige fiets takels hebben ook extra functies, zoals het kunnen hijsen van meerdere fietsen tegelijk, of het gebruik van elektrische motoren om het hijsen en laten zakken van de fiets te vergemakkelijken. Of misschien ben je op zoek naar een Hobbylamp.

Zijn er bepaalde veiligheidsmaatregelen die moeten worden genomen bij het gebruik van een fietstakel?

Ja, er zijn enkele veiligheidsmaatregelen die in acht moeten worden genomen. Controleer of de fietstakel stevig is bevestigd, gebruik een vergrendeling om de fiets op te hangen, controleer of er geen obstakels in de weg staan als je de fiets omhoog hijst en gebruik de fiets niet als je ziet dat er een probleem is met de takel. Het is ook belangrijk om de maximale gewichtscapaciteit van de takel te kennen en niet meer te hijsen dan dat gewicht.

Hoe onderhoud je een fietstakel?

Het is belangrijk om de takel schoon te houden en regelmatig te inspecteren op tekenen van verslechtering, zoals roest en slijtage. Als je iets ziet wat kapot of beschadigd is, repareer of vervang dat onderdeel dan onmiddellijk. Het is ook een goed idee om de touwen en kettingen regelmatig te smeren om de levensduur van de takel te verlengen.

De 5 beste fietstakel

1

Buxibo Fietstakel Ophangsysteem

foto van een Buxibo Fietstakel Ophangsysteem
9.1Expert Score
Handig fietstakel met 20 kg draagkracht voor elektrische fietsen.

De Buxibo fietslift is een uitstekende manier om ruimte te besparen in je garage of schuur. Het is gemakkelijk te gebruiken en te installeren, waardoor je jouw fiets veilig kunt ophangen aan het plafond en terug kunt laten zakken wanneer je hem nodig hebt. Het systeem is van goede kwaliteit en veilig in gebruik. Daarnaast is het rek gemaakt van stevig metaal en wordt het geleverd met bevestigingsmateriaal, wat het installatieproces eenvoudig maakt. Al met al is dit een aanbevolen product dat zeker de moeite waard is voor iedereen die op zoek is naar een handige manier om de ruimte in hun garage of schuur te maximaliseren. .

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Top service bij aankoop
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Decopatent Fietslift ophangsysteem

foto van een Decopatent Fietslift ophangsysteem
8.6Expert Score
Handig ophangsysteem voor fietsen aan plafond, met katrol.

De Plafond Fiets Lift Ophangsysteem met 2 Katrollen is een handig en veelzijdig product. Het is geschikt voor verschillende soorten fietsen en kan gemakkelijk aan het plafond worden gemonteerd om ruimte te besparen en de fiets veilig op te bergen. De 2 katrollen zorgen ervoor dat de fiets eenvoudig opgehangen en weer eraf gehaald kan worden. Ook is het systeem multifunctioneel en kan het worden gebruikt voor het opbergen van andere voorwerpen, zoals kajaks, boten en dakkoffers. Het product wordt snel en gratis geleverd en wordt geleverd met een 100% tevredenheidsgarantie en professionele klantenservice voor en na de aankoop. Kortom, dit is een handig en goed ontworpen product dat de moeite waard is om te overwegen voor mensen die op zoek zijn naar een oplossing om hun fiets op te bergen. .

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Goede kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Recalma Fietslift 60

foto van een Recalma Fietslift 60
7.9Expert Score
Handige fietslift voor het gemakkelijk opbergen van je fiets.

De Recalma fietslift is een geweldige oplossing voor diegenen die ruimte willen besparen in hun garage of andere opslagruimte. De lift is gemakkelijk te monteren en kan fietsen tot wel 60 kg omhoog takelen. De rubberen beschermhaken beschermen uw fiets tegen beschadigingen en het touw is stevig genoeg om zelfs elektrische fietsen op te tillen. Door zijn multifunctionaliteit kunt u ook andere producten ophangen met de Recalma fietslift. Al met al is de Recalma fietslift een uitstekende oplossing voor iedereen die zijn opslagruimte optimaal wil benutten en geen ruimte wil verspillen met een fiets. .

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Zeer redelijk kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
4

Relaxdays fietslift ophangsysteem

foto van een Relaxdays fietslift ophangsysteem
7.1Expert Score
Handige fietslift voor in de garage of berging.

De fietslift voor plafondmontage is een handig en ruimtebesparend ophangsysteem voor fietsen in kleine ruimtes. Door middel van katrollen kan de fiets gemakkelijk opgehangen en weer eraf gehaald worden. De fiets wordt aan het zadel en stuur opgehangen terwijl haken met rubber de lak tegen krassen beschermen en de banden tegen lekke banden. Het product wordt geleverd met materiaal voor plafondmontage en een handleiding. Al met al biedt deze fietslift een veilige en gemakkelijke manier om fietsen in kleine ruimtes op te bergen en beschermd te houden tegen beschadiging. .

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Redelijk in kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
5

Icetoolz Fietslift Ophangsysteem

foto van een Icetoolz Fietslift Ophangsysteem
6.9Expert Score
Handige en veilige fietslift voor in de garage.

Dit Ice Toolz ophangsysteem is een handige oplossing voor het opbergen van fietsen en het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Het rollensysteem zorgt voor een goede balans en maakt het makkelijk om de fiets omhoog te hijsen met het vast te pakken touw en geleiderollen. Het dubbele hakensysteem met beschermende coating zorgt voor extra veiligheid en de instelbare afstand tussen de katrollen maakt het geschikt voor alle soorten fietsen. Het is gemakkelijk te monteren en heeft een maximum belasting van 25 kg. Al met al een handige en betrouwbare oplossing om ruimte te besparen en de fiets veilig op te bergen. .

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Snelle levering

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart