Afkortzaagmachine kopen? De 5 beste Afkortzaagmachines van 2023

Een afkortzaagmachine is een gereedschapsmachine voor het zagen van hout, metaal en kunststof. Het werkt met een roterend zaagblad dat naar beneden beweegt en het materiaal tegen een vlakke achterwand houdt. De gebruiker leidt het te zagen materiaal naar de zaag.

Welke soorten sneden kan een afkortzaagmachine maken?

Een afkortzaagmachine kan verschillende soorten sneden maken, waaronder verstek- en afschuining sneden. Versteksneden zijn schuine sneden die worden gemaakt op een hoek tussen twee vlakken, afschuining sneden zijn diagonale sneden door het materiaal.

Wat zijn de verschillen tussen een afkortzaagmachine en een cirkelzaag?

Een afkortzaagmachine is meestal klein en draagbaar, terwijl een cirkelzaag meestal groter en onpraktisch is om mee te nemen naar verschillende locaties. Een afkortzaagmachine kan met gemak bijna elke hoek van het materiaal snijden, terwijl een cirkelzaag meer beperkt is en over het algemeen dwars door het materiaal snijdt.

Wat zijn de belangrijkste veiligheidsmaatregelen die moeten worden genomen bij het gebruik van een afkortzaagmachine?

Het is belangrijk om beschermende kleding te dragen, zoals oogbescherming en gehoorbescherming en om de veiligheidshulpmiddelen van de machine te gebruiken, zoals een zaagbladbeschermer. Bovendien moet de machine op een veilige locatie worden geplaatst en mag de gebruiker nooit zijn handen te dicht bij het zaagblad houden tijdens het gebruik. Of misschien ben je op zoek naar een Dodehoekspiegel.

Wat zijn de verschillende typen zaagbladen die kunnen worden gebruikt met een afkortzaagmachine en wat zijn hun toepassingen?

De zaagbladen variëren in grootte, vorm en tanding. Een zaagblad met een fijne tanding is geschikt voor het zagen van hout, terwijl een grovere tanding beter geschikt is voor het zagen van metaal. Zaagbladen met een getande rand zijn geschikt voor het zagen van pvc-buizen.

Wat zijn enkele praktische toepassingen van een afkortzaagmachine in de bouw en de maakindustrie?

Een afkortzaagmachine wordt vaak gebruikt in de bouw om houten frameconstructies te maken, maar is ook geschikt voor het snijden van plaatmetaal en kunststof. De machine wordt ook veel gebruikt in de maakindustrie voor het op maat zagen van staven en buizen.

De 5 beste afkortzaagmachine

1

Milwaukee M18 FUEL

foto van een Milwaukee M18 FUEL
9.1Expert Score
Krachtige en nauwkeurige afkortzaag met draadloze functionaliteit.

De M18 FUEL™ 190 mm afkortzaagmachine is een krachtig gereedschap dat geschikt is voor nauwkeurige zaagsneden. Hoewel er geen accu’s, lader of kitbox worden meegeleverd, is de REDLITHIUM™ accu die erbij hoort van superieure kwaliteit en biedt hij een langere werkduur en meer werk per acculevensduur. De koolborstelloze POWERSTATE™ motor zorgt voor tot 2x langere motorlevensduur en tot 25% meer vermogen. De zaagmachine is gemakkelijk te transporteren en biedt maximale ondersteuning voor grote stabiliteit en hoge nauwkeurigheid. Het is een goede keuze voor zowel professioneel als doe-het-zelf gebruik. .

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Festool CS 70

foto van een Festool CS 70
9Expert Score
Krachtige en nauwkeurige afkortzaag voor professionele gebruikers.

De Standaard meegeleverd CS 70 ST afkortzaag is een krachtig en veelzijdig zaaggereedschap met een 2200 Watt universele motor en een zaagdiepte van 70 mm. Dankzij de hoekaanslag aan beide zijden kan deze afkortzaag snel omgezet worden van langs- op dwarssnede. Ook is deze afkortzaag splinterarm dankzij meelopende splinterbescherming. De bedieningselementen zijn zeer overzichtelijk en optimaal aangebracht en de V-groef maakt het inzetten van de hoekaanslag mogelijk. Met een tafelafmeting van 690 x 500 mm en een gewicht van 68. 5 kg is deze afkortzaag zeer stabiel en duurzaam, en met de vele accessoires kan deze uitgebreid worden als zaagstation. Kortom, de Standaard meegeleverd CS 70 ST afkortzaag is een uitstekende keuze voor precisiewerk en snel afkorten van hout en andere materialen. .

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Milwaukee M18 FMS2540

foto van een Milwaukee M18 FMS2540
8Expert Score
Krachtige, draagbare en nauwkeurige afkortzaag voor professionals.

De M18 FUEL afkortzaagmachine is een krachtige zaagmachine met een REDLITHIUM accu voor langere werkduur. De koolborstelloze POWERSTATE motor zorgt voor tot wel 2x langere motorlevensduur en tot 25% meer vermogen. De zaag heeft een zaagblad van 254 mm voor grote en nauwkeurige zaagsneden, en beschikt over een geïntegreerde handgreep voor gemakkelijk transport. De machine is flexibel in gebruik en werkt met alle MILWAUKEE M18 accu’s. Het REDLINK PLUS intelligentiesysteem levert geavanceerde digitale overbelastingsbeveiliging voor zowel machine als accu. De M18 FUEL afkortzaagmachine is geschikt voor het maken van nauwkeurige seriematige zaagsneden en heeft een royale geleider voor maximale stabiliteit en hoge nauwkeurigheid. Houd er wel rekening mee dat de accu’s en oplader niet standaard worden meegeleverd en dat er geen kitbox of tas wordt bijgeleverd. .

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Redelijke kwaliteit
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Festool PRECISIO CS

foto van een Festool PRECISIO CS
7.7Expert Score
De Festool Precisio CS-50 afkortzaag is precies en krachtig.

Dit lijkt een zeer veelzijdige en krachtige afkortzaag, uitgerust met handige extra functies zoals een snel wisselend zaagblad en een multifunctionele trekgreep. De schuiftafel maakt het mogelijk om bredere stukken materiaal af te korten en het verzinkbare spouwmes vergemakkelijkt verdekte zaagsnedes. Het opbergvak voor accessoires is ook een handige toevoeging. Over het algemeen lijkt dit een goede keuze voor professionele houtbewerkers of doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige afkortzaag. .

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Redelijk van kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

AFKORTZAAGMACHINE 230V 1520

foto van een AFKORTZAAGMACHINE 230V 1520
6.2Expert Score
Krachtige afkortzaag met ruime zaagcapaciteit en handige laser.

Deze afkortzaag is een geweldige keuze voor wie op zoek is naar precisie en gebruiksgemak bij het zagen van hout en aluminium. De laser helpt bij het nauwkeurig plaatsen van de zaagsnede en de afstelling voor verstek zorgt voor een extra accent op de nauwkeurigheid. Bovendien biedt de kantelbare zaagkop de mogelijkheid om dubbele verstekzagen uit te voeren. De grote zaagcapaciteit wordt versterkt met een dubbele geleidestang en er is een mooie vibratiedempende softgrip voor extra comfort. De stof- en spaangeleiding zijn erg goed, wat betekent dat er minder rommel en stof in uw werkplaats achterblijft. Het apparaat is gemakkelijk instelbaar en wordt geleverd met alle benodigde accessoires. Het enige nadeel is waarschijnlijk het gewicht van 27 kg, maar dat is te verwachten van zo’n robuuste machine. Kortom, deze afkortzaag is een uitstekende keuze voor de serieuze doe-het-zelvers en professionals die kwaliteit en precisie zoeken. .

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Gebruiksvriendelijk

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart