De 5 beste lectuurbakken 2022

Iedereen is wel bekend met het rondslingeren van allemaal verschillende kranten, folders of andere lectuur. Met een lectuurbak is dit verleden tijd. Vaak worden ze op een grote hoop gegooid tot de stapel zo hoog is dat hij steeds om blijft vallen. Op die manier heb je altijd rondslingerende bladen, kranten en boeken. Om dit probleem op te lossen is er een lectuurbak ontworpen. Misschien heb je er nog nooit van gehoord en vraag je je wellicht af wat dit dan precies zou zijn? En waar je deze allemaal voor zou kunnen gebruiken?

Wat is een lectuurmand?

Een lectuurbak is een Voorwerp waarin je kranten en tijdschriften in op kan bergen die je nog niet weg zou willen doen bij het oud papier. Met deze bak ben je er zeker van dat de kranten en magazines die je wil bewaren op een geordende manier bewaard kunnen blijven. Met een lectuurmand voorkom je dat de bladen los blijven slingeren en een rommelig uitzicht geven als je ernaar kijkt.

Het ontwerp van een lectuurbak

Een lectuurmand kun je in vele soorten en maten vinden. Zo heb je ze bijvoorbeeld in de vorm van een tas. Met deze tas heb je de mogelijkheid het oud papier dat je in de lectuurbak hebt opgespaard in een moeite op te pakken en naar de oud papierbak toe te brengen.

Aan de andere kant zijn ze er ook in de vorm van de tafel. Op die manier wordt de lectuurmand multifunctioneel. De lectuurbak tafel is te vinden in allemaal verschillende soorten vormen en maten.

Wat is het voordeel van het hebben van een lectuurbak?

Het voordeel van het hebben van een lectuurbak is dat je geen rondslingerende bladen, boeken en papieren meer hebt in je huis. Alles zit netjes en georganiseerd bij elkaar. Daarnaast kan een lectuurmand heel multifunctioneel zijn.

Zo zou de lectuurbak dus dienst kunnen doen als krantenbak, maar aan de andere kant zou de lectuurmand ook een tafel kunnen zijn of net zo goed de voet van een lamp. Er zijn heel veel mogelijkheden waar je een lectuurbak nog meer voor zou kunnen begrijpen. De multifunctionaliteit van een lectuurmand is dan ook best een groot voordeel, want je hebt 2-handige dingen in 1.

Van welke materialen kunnen lectuurbakken gemaakt zijn?

Lectuurbakken kunnen van veel verschillende materialen gemaakt zijn. Zo heb je ze van hout, van steen, van leer, van plastic en van metaal. Eigenlijk zou je gewoon kunnen zeggen dat er geen materiaal te vinden is waar geen lectuurbak van gemaakt zou kunnen worden.

De meest gebruikte soorten materiaal voor een lectuurbak is kunststof of hout. Het voordeel van kunststof is dat het een licht materiaal is dat makkelijk verplaatst kan worden. Hierdoor is het ook mogelijk om een lectuurmand in de vorm van een tas te maken. Deze kun je dan weer makkelijk meenemen als je het oud papier weg gaat brengen.

Een lectuurbak voor iedereen

Soms denken mensen dat het hebben van een lectuurbak een ouderwets iets is om in je huis te hebben staan. Maar niets is minder waar. Een lectuurmand is voor iedereen en van alle tijden. Het is namelijk zo dat een lectuurbak in alle mogelijke vormen en stijlen gemaakt kunnen worden.

Zo heb je voor de mensen die van de ouderwetse stijl houden de oudere soort lectuurbakken die misschien wel van eikenhout gemaakt zijn. Daarnaast kun je het zo modern maken als je dat zelf zou willen. Zo heb je voor de mensen die van futuristische stijlen houden bijvoorbeeld, de lectuurbakken die gemaakt zijn van allemaal verschillende soorten metaal of van meerdere soorten materiaal bij elkaar.

Lectuurbak voor de muur

Meestal is het zo dat je een lectuurbak op de grond hebt staan. Voor de variatie is het ook leuk om een lectuurbak aan de muur te hangen. Wanneer je een lectuurbak aan de muur hangt zorgt dat er ook weer voor dat je op de grond weer meer ruimte over hebt.

Ook voor een lectuurbak die je aan de muur kan hangen geld dat je ze in allemaal verschillende soorten en maten kunt krijgen. De materialen waarvan deze gemaakt zijn kunnen dan ook variëren. Ieder soort materiaal is aan de muur te hangen. Dus ook voor iedereen is er een lectuurbak voor aan de muur die aan zal sluiten bij je persoonlijke voorkeuren en wensen.

Hoe kun je je eigen lectuurbak maken?

Het is helemaal niet ingewikkeld om zelf een lectuurbak te maken. Dit is eenvoudig te doen in een aantal stappen. Om je hier een beetje mee te helpen staan de te nemen stappen hieronder op een rij.

Het kiezen van het materiaal

Om te beginnen moet je eerst gaan bepalen van welk materiaal je de lectuurbak zou willen maken. Dit kun je doen door gebruik te maken van verschillende soorten hout. Het mooie is dat je bij het zelf kiezen van de materialen ook verschillende materialen met elkaar kunt combineren.

Door de unieke materialen die je gaat gebruiken bij het maken van je lectuurbak zorg je ervoor dat je een hele persoonlijke en unieke lectuurbak in je huis hebt staan wanneer je het maken van de lectuurmand helemaal hebt afgerond.

Bedenk een leuk ontwerp

Als je weet welke materialen je wil gaan gebruiken voor je lectuurbak, dan is het een goed idee om een leuk ontwerp te bedenken voor deze bak. Het ontwerp dat je gaat maken moet natuurlijk wel een beetje aansluiten bij de overige stijl van je huis inrichting.

Kies voor materiaal op maat

Als je alles goed hebt voorbereid en je weet welke formaten het materiaal zou moeten hebben, dan zou je de materialen allemaal op maat kunnen laten zagen. Dit zorgt ervoor dat je dat zelf niet meer hoeft te doen. En als je dan alle op maat gezaagde materialen al in huis hebt liggen hoef je alles alleen nog maar in elkaar te zetten. Na het in elkaar zetten zou je de lectuurbak nog kunnen versieren of kleuren met verf of spuitbus. Hiermee geef je de lectuurbak een hele eigen sfeer.

De beste 5 lectuurbakken van 2022

1

M-AIGA Brievenhouder

Beste lectuurbak
9Expert Score
Heel goed en het krast niet

Een simpel metaal design met drie trapsgewijze vakken zorgt ervoor dat jouw bureau nooit meer een bende is. Post en andere belangrijke document zijn gemakkelijk op te bergen. Op deze manier raak je niks kwijt!

Goede punt(en)
 • Simpel metaal
 • Netjes
 • Goed materiaal
2

Picknickmand

8.5Expert Score
Prachtige mand, zeer goed verpakt

Of je nu naar een bos of een weiland gaat om te picknicken, een traditionele picknickmand maakt het helemaal af. Handgemaakt, gevuld met eten en drinken, puzzels en spelletjes. Ook te gebruiken als lectuurmand, handwerkmandje of ter decoratie.

Goede punt(en)
 • Handig
 • Handgemaakt
 • Volledig
3

Relaxdays lectuurmand

8.3Expert Score
Fraai design

Of het nu tijdschriften, belangrijke papieren, brieven of kranten zijn, het wordt langzaam een zooitje op de keukentafel. Met deze lectuurmand gemaakt van vilt zorg je voor een stijlvolle oplossing bij jou thuis. Alles gemakkelijk opgeborgen om later nog eens rustig door te nemen.

Goede punt(en)
 • Stijlvol
 • Makkelijk op te bergen
 • Sterk materiaal
4

Lectuurmand tijdschriftenmand

Home & deco lectuurbak
8Expert Score
Zeer goed en goed ontworpen

Deze lectuurmand is misschien niet helemaal wat je verwacht, maar zeker sfeervol. Geen metaal of plastic, maar gevlochten met wilgen. Perfect geschikt voor het opbergen van kranten en tijdschriften.

Goede punt(en)
 • Geen metaal
 • Geen plastic
 • Sfeervol
5

Rieten MAGAZINES

7Expert Score
Handig in gebruik, fraai design.

Een mooie rieten tijdschriftenmand. Ook wel een lectuurmand genoemd. Met meerdere vakken is deze mand de oplossing voor al die losliggende tijdschriften en papieren. Geeft een landelijke uitstraling en dat zonder plastic of kunststof.

Goede punt(en)
 • Meerdere vakken
 • Geen rommel
 • Compact

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart