Haardhek kopen? De 5 beste Haardheks van 2023

Een haardhek is een barrière die om een open haard of kachel geplaatst wordt om te voorkomen dat kinderen en huisdieren te dicht bij de hete oppervlakken komen en zich hieraan branden. Het biedt ook bescherming tegen rondvliegende vonken en as. Het gebruik van een haardhek kan voorkomen dat gevaarlijke situaties zich voordoen en verminderd het risico op letsel.

Welke soorten haardhekken zijn er en welke is het meest geschikt voor mijn situatie?

Er zijn verschillende soorten haardhekken, waaronder hekken geklemd of vastgezet tegen de muur of hekken die zelfstandig staan. Sommige zijn gemaakt van metaal, hout, of glas. Het meest geschikte haardhek hangt af van jouw situatie en persoonlijke voorkeur. Bijvoorbeeld, als je huisdieren hebt, is een hek met een hogere hoogte aan te raden. Het is belangrijk om de grootte van je haard te meten en de ruimte waarin het hek moet passen om de meest geschikte grootte te vinden.

Wat zijn de richtlijnen voor het veilig gebruiken van een haardhek om brand- en veiligheidsrisico’s te minimaliseren?

Plaats het haardhek van je open haard of kachel op een veilige afstand van het vuur en zorg ervoor dat de hitte van de haard het hek niet zal aantasten. Zorg ervoor dat het hek niet omgegooid kan worden, gebruik het niet als droogrek en zorg ervoor dat het niet wordt geblokkeerd door meubilair of andere items. Onderhoud het hek door het regelmatig schoon te maken en te controleren op beschadigingen, en vervang het indien nodig.

Zijn er lokale bouwvoorschriften, regelgeving of voorschriften met betrekking tot het installeren van een haardhek?

Het verschilt per locatie of er bouwvoorschriften, regelgeving of voorschriften zijn voor het installeren van een haardhek. Raadpleeg bij twijfel de plaatselijke bouwinstanties of bouwverordeningen. Of misschien ben je op zoek naar een Halterstang-28Mm.

Hoe onderhoud ik een haardhek en houd ik het schoon?

Schoonmaken van het haardhek kan met een vochtige doek en mild reinigingsmiddel. Controleer regelmatig of het hek nog stevig vast zit en reparaties of vervanging nodig heeft. Het is ook aan te raden om het hek regelmatig grondig te reinigen en te controleren op roest of andere fysieke schade.

De 5 beste haardhek

1

Relaxdays kinderhekje zonder

foto van een Relaxdays kinderhekje zonder
9.2Expert Score
Veilig en praktisch, dit kinder- en hondenhek dat niet geboord hoeft te worden.

Dit verstelbare veiligheidshekje is een handige en veelzijdige oplossing om trappen, deuren, kachels en open haarden veiliger te maken voor huisdieren en kinderen. Het is stabiel en makkelijk te plaatsen, en kan worden opgeklapt en opgeborgen bij gebrek aan ruimte. Let wel op de afstand tussen de spijlen voor de veiligheid. Het is gemaakt van MDF en komt in het wit. Er zijn verschillende maten beschikbaar om aan verschillende afmetingen te voldoen. Al met al is het een goede aankoop voor gezinnen met huisdieren en kinderen die een extra laag van bescherming willen bieden. .

Goede punt(en)
  • Hoogste kwaliteit
  • Top service bij aankoop
  • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Demby Veiligheidshekje 993

foto van een Demby Veiligheidshekje 993
8.7Expert Score
Veiligheidshekje met brede deuropening en multifunctionele toepassingsmogelijkheden.

Het Demby X Safety Things multifunctionele keukenhekje is een zeer handig en flexibel veiligheidshekje dat geschikt is voor grotere en afwijkende openingen tot wel 258,7 cm breed. Het hekje is inklapbaar en uitvouwbaar, wat het gemakkelijk te installeren en op te bergen maakt. De panelen kunnen worden geconfigureerd als 5-delige scheidingswand en kunnen in verschillende hoeken worden geplaatst. De extra brede deuropening van 95 cm zorgt voor gemakkelijke toegang tussen kamers en de stevige metalen constructie zorgt voor veiligheid. Echter, er is wel een balk aan de onderkant nodig voor stevigheid en het hekje moet handmatig worden gesloten. Over het algemeen is dit hekje een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een flexibel en gemakkelijk te gebruiken veiligheidshekje voor hun huis. .

Goede punt(en)
  • Gaat lang mee
  • Kwaliteit door keuze materiaal
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Coazy Haardscherm 300cm

foto van een Coazy Haardscherm 300cm
8.1Expert Score
Veiligheidshek voor open haard, trap en kinderen. Stevig.

De Coazy Haardscherm is een uitstekend product dat gemaakt is van stevig metaal en gepoedercoat is om de hitte van het vuur te weerstaan. Het is gemakkelijk zonder gereedschap in elkaar te zetten en kan worden ingeklapt voor eenvoudige opslag. Het wordt geleverd met alle bevestigingsmaterialen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dit product is niet alleen geschikt voor haardbescherming, maar ook voor andere doeleinden zoals traphekje, kachelhek, kinderhekje, deurhek en hondenhek. .

Goede punt(en)
  • Zeer redelijke service aan de klant
  • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
  • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Relaxdays kinderhekje zonder

foto van een Relaxdays kinderhekje zonder
7.1Expert Score
Veiligheidshekje zonder boren voor kinderen of huisdieren.

Dit verstelbare veiligheidshekje is een uitstekende oplossing om trappen en deuren veiliger te maken voor huisdieren en kinderen. Het is gemakkelijk te installeren en kan zowel aan deuren als kachel of open haard geplaatst worden. De 2 voeten zorgen voor stabiliteit en het hekje kan bij gebrek aan ruimte ook opgeklapt worden. Let echter wel op de ruimte tussen de spijlen bij gebruik ervan. Het materiaal van het hekje is MDF en de kleur is wit. Dit veelzijdige veiligheidshekje is geschikt voor gebruik binnenshuis en wordt geleverd met een grondbox en 2 voeten. De maximaal breedte is 154 cm voor het driedelige hekje en 206,5 cm voor het vierdelige hekje. Het ingeklapte hekje heeft een afmeting van respectievelijk 70 x 51 x 6 cm en 70 x 51 x 8 cm en weegt ca. 8,4 kg en ca. 10,9 kg. Al met al zou ik dit hekje zeker aanbevelen aan ouders en huisdiereigenaren die een veilige omgeving voor hun kinderen en huisdieren willen creëren. .

Goede punt(en)
  • Gaat goed mee
  • Materiaal is sterk
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Coazy Haardscherm 300cm

foto van een Coazy Haardscherm 300cm
6.6Expert Score
Veiligheidshek voor open haard.

De Coazy Haardscherm is een uitstekende keuze voor mensen die zich zorgen maken over de veiligheid van hun gezin tijdens het gebruik van de open haard. Het is gemaakt van stevig gepoedercoat metaal en wordt geleverd met vijf panelen voor volledige dekking. Het is gemakkelijk in elkaar te zetten zonder gereedschap en kan worden ingeklapt voor gemakkelijke opslag. Het wordt geleverd met alle benodigde bevestigingsmaterialen en heeft een beveiligde deur met een slot met sleutel. Het kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals traphekje, kachelhekje, kinderhekje, deurhekje of hondenhekje. Dit Coazy Haardscherm is verkrijgbaar in verschillende kleuren die bij elk huisdecor passen. Het is belangrijk op te merken dat dit haardrooster niet geschikt is als kinderbeveiliging. Over het algemeen is de Coazy Haardscherm een geweldige aankoop voor mensen die op zoek zijn naar een veilige en gemakkelijke manier om te genieten van hun open haard. .

Goede punt(en)
  • Matige levensduur
  • Voordelige prijs
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      gereedschap-advies.nl
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart