Glazen Gebaksbordjes kopen? De 5 beste Glazen Gebaksbordjess van 2023

Het gebruik van glazen borden dateert uit de 19e eeuw en werd populair in het Victoriaanse tijdperk in Europa. Deze bordjes werden veelal gebruikt voor dessert en gebak. Tegenwoordig zijn glazen gebaksbordjes nog steeds populair voor speciale gelegenheden en als decoratie.

Hoe worden glazen gebaksbordjes gemaakt?

Glazen gebaksbordjes worden gemaakt door middel van glasblazen of machinaal persen van glas. Bij het blazen wordt de gesmolten glasmassa in een mal geblazen totdat de gewenste vorm wordt verkregen en afgekoeld. Bij persen wordt de glasmassa in een vorm geperst met behulp van machines.

Welke stijlen en patronen zijn populair bij glazen gebaksbordjes?

Er zijn veel verschillende stijlen en patronen beschikbaar voor glazen gebaksbordjes. Populaire stijlen zijn onder andere elegant, modern, klassiek en vintage. Veelgebruikte patronen zijn bloemen, bladeren, geometrische en abstracte vormen.

Wat zijn enkele voordelen van het gebruik van glazen gebaksbordjes ten opzichte van andere materialen?

Enkele voordelen van glazen gebaksbordjes zijn dat ze duurzaam en hittebestendig zijn. Door hun doorschijnendheid kunnen glazen gebaksbordjes meer de nadruk leggen op de kleur en vorm van het dessert erop. Bovendien zijn ze relatief gemakkelijk schoon te maken. Of misschien ben je op zoek naar een Skeelers-Dames-Maat-41.

Wat zijn enkele tips voor het schoonmaken en onderhouden van glazen gebaksbordjes?

Voor een optimale levensduur van glazen gebaksbordjes is het aanbevolen om ze met de hand af te wassen. Vermijd schurende reinigingsmiddelen en droog ze na het wassen met een zachte doek om krassen te voorkomen. Bewaar de glazen gebaksbordjes op een veilige en droge plaats om te voorkomen dat ze breken.

Hoe kan men creatief omgaan met glazen gebaksbordjes voor decoratieve doeleinden?

Glazen gebaksbordjes zijn mooi als onderdeel van een centrale tafeldecoratie. Men kan ze ook gebruiken als onderzetter voor kaarsen of vaasjes met bloemen. Glazen gebaksbordjes kunnen ook creatief worden gebruikt om kleine sieraden, kaarsen of kleine knick-knacks op te plaatsen.

De 5 beste glazen gebaksbordjes

1

12x Dessertgebaksbordjes glas

foto van een 12x Dessertgebaksbordjes glas
9.3Expert Score
Mooie, klassieke glazen gebaksbordjes van goede kwaliteit.

De set van 12 gehard glazen gebaks- en dessertbordjes zijn een uitstekende en stijlvolle aanvulling op elke tafel. De borden zijn van goede kwaliteit en stevig dankzij het geharde glas. De afmeting van 15 x 1 cm is perfect voor kleine lekkernijen zoals brood, gebak en desserts. Het feit dat de bordjes vaatwasmachine- en magnetronbestendig zijn, maakt het gemakkelijk om te gebruiken en schoon te maken. Al met al een goede keuze voor wie op zoek is naar mooie en duurzame glazen bordjes. .

Goede punt(en)
  • Kwaliteit door het beste materiaal
  • Top service bij aankoop
  • Snelle levering
2

Glazen taartplateau draaibaar

foto van een Glazen taartplateau draaibaar
8.5Expert Score
Handig, mooi en stevig taartplateau van glas.

Het glazen materiaal zorgt voor een elegant uiterlijk en maakt het makkelijk om de taart in zijn geheel te bewonderen. De diameter van 30 cm biedt voldoende ruimte voor de meeste taarten. Voor mensen die vaak taarten bakken en versieren is dit een echte aanrader. .

Goede punt(en)
  • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
  • Goede kwaliteit
  • Snelle levering
3

6x Dessertgebaksbordjes wit

foto van een 6x Dessertgebaksbordjes wit
8.2Expert Score
Stijlvolle en functionele dessertbordjes van wit glas.

Als product reviewer kan ik zeggen dat deze set van 6 gebaksbordjes/dessertbordjes er mooi uitziet en van goede kwaliteit lijkt te zijn. Het feit dat ze gemaakt zijn van gehard glas maakt ze steviger en minder breekbaar dan normaal glas. De afmeting is ook goed voor het serveren van gebak en desserts. Het feit dat ze zowel geschikt zijn voor de vaatwasser als de magnetron is handig in gebruik, maar het is jammer dat ze niet geschikt zijn voor de oven. Over het algemeen lijkt dit een goede aankoop voor iedereen die op zoek is naar mooie, stevige en handige dessertbordjes. .

Goede punt(en)
  • Redelijke levensduur
  • Redelijke kwaliteit
  • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Set van 6

foto van een Set van 6
7Expert Score
Prachtig, kleurrijk en stevig glaswerk.

Het chitineuze glas is ook te vinden op de bijbehorende taartplateautjes. Houd er wel rekening mee dat de bordjes iets groter zijn dan normale taartbordjes en de taartplateautjes juist aan de kleine kant zijn voor bijvoorbeeld een tienpersoons taart. Een oplossing hiervoor kan zijn om veel taartplateautjes neer te zetten met verschillende lekkernijen erop gestapeld. De set van 6 bordjes heeft een diameter van 20 cm. .

Goede punt(en)
  • Een van de populairste op de markt
  • Redelijk in kwaliteit
  • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Marmeren etagère met

foto van een Marmeren etagère met
6.8Expert Score
Stijlvol taartplateau met handige glazen deksel

Deze serveerschaal en lantaarn set zijn prachtig gemaakt van 100% marmer en zijn volledig met de hand gemaakt. De gouden pootjes onder de serveerschaal voegen een extra vleugje elegantie toe en maken het een mooie aanvulling op elke tafel. De glazen lantaarn is eveneens mooi en een goede grootte voor kaarsen of decoraties. Het is wel belangrijk om te weten dat vanwege de natuurlijke aard van marmer, het product kleur- en patroonverschillen kan hebben en gevoelig is voor zure voedingsmiddelen en dranken. Het wordt aanbevolen om het met de hand te wassen en droog te maken met een zachte doek. Het is niet geschikt voor de vaatwasser of hoge temperatuurveranderingen. Over het algemeen is dit een mooie set voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle en unieke decoratie voor hun huis. .

Goede punt(en)
  • Leuk ontwerp
  • Gemaakt van matig materiaal
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

      gereedschap-advies.nl
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart