Deuvelmal kopen? De 5 beste Deuvelmals van 2023

Een deuvelmal is een gereedschapsset die wordt gebruikt bij houtbewerking om deuvelgaten nauwkeurig te boren in houten planken. Dit kan de verbinding van twee houten oppervlakken verbeteren of versterken door gebruik te maken van deuvels, die zijn cilindrische stiften die in de gaten worden geplaatst en vervolgens verlijmd.

Wat zijn de belangrijkste componenten van een deuvelmal?

Een deuvelmal bestaat meestal uit een sjabloon voor het boren van gaten, klemmen om de planken tijdens het boren vast te houden, een centreerpin om het boren van het gat te vergemakkelijken en een boor om een ​​gat in het hout te boren.

Hoe gebruik je een deuvelmal?

Je gebruikt een deuvelmal door de sjabloon en klemmen op de plank te plaatsen, waardoor het hout op de juiste plaats blijft terwijl je gaten boort. Centreer vervolgens de pin om nauwkeurig te boren en verwijder de mal. Nu heb je gaten waarin deuvels kunnen worden geplaatst om planken te verbinden.

Wat zijn enkele voordelen van het gebruik van een deuvelmal?

Het gebruik van een deuvelmal zorgt voor nauwkeurigere gaten en verhoogt de sterkte van de verbinding van de planken. Verder kunnen deuvels uitstekende alternatieven zijn voor andere bevestigingstechnieken die mogelijk zichtbare spijkers of schroeven achterlaten. Of misschien ben je op zoek naar een Houtdraaibank.

Wat zijn enkele veel voorkomende materialen waarvoor een deuvelmal wordt gebruikt?

Een deuvelmal wordt vaak gebruikt bij het samenvoegen van houten planken, maar kan ook worden gebruikt voor andere materialen zoals MDF, spaanplaat en multiplex.

Welke soorten deuvels kunnen met een deuvelmal worden gemaakt?

Met een deuvelmal kunnen verschillende soorten deuvels worden gemaakt, waaronder cilindrische deuvels, geperforeerde deuvels, groeven en gaten. Dit hangt af van de vorm van de mal die je gebruikt.

De 5 beste deuvelmal

1

wolfcraft Universele Deuvelset

foto van een wolfcraft Universele Deuvelset
9.1Expert Score
Complete deuvelset voor perfecte houtverbindingen in alle maten.

De Universele superdeuvelaarset is een handige en complete starterset voor het maken van nette houtverbindingen met Ø 6, 8 en 10 mm houtdeuvels. De set bevat alles wat je nodig hebt, inclusief sneldeuvelaar, houtdeuvels, houtboor, deuvelbevestiging, diepteaanslagen en houtlijm. De boormal is geschikt voor plankdikten van 12-30 mm en voorzien van 2 centreerbouten, een verstelbare aanslag, 3 geïntegreerde geleidingsgroeven voor ronde deuvels en 3 stalen bussen voor 6, 8 en 10 mm deuvels. De set wordt geleverd in een hoogwaardige kunststofkoffer om alle onderdelen praktisch en netjes op te bergen. De set is perfect voor thuisklussers, als starterset voor de meubelbouw of als eerstehulpkoffer voor dagelijkse reparatiewerkzaamheden. Al met al een handige en complete set voor nauwkeurige en stabiele verbindingen. .

Goede punt(en)
  • Kwaliteit door het beste materiaal
  • Top service bij aankoop
  • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Wolfcraft Deuvelmal SET

foto van een Wolfcraft Deuvelmal SET
8.4Expert Score
Handige set met 150 deuvels, makkelijk in gebruik.

Deze klusset voor deuvelverbindingen lijkt een handige tool te zijn voor zowel ervaren als onervaren thuisklussers. Het hart van de set is de superdeuvelaar van Wolfcraft, die het mogelijk maakt om perfecte vlak-, hoek- en T-verbindingen te maken. De kit wordt geleverd met een boorsjabloon voor plankdikten van 12-30 mm, houtspiraalboor Ø 8 mm, dieptestop en 150 gegroefde beukenhouten deuvels. Het gebruik van deuvels met gegroefde oppervlaktestructuur en afschuining aan beide kanten zorgt voor een betrouwbare verbinding van uw werkstuk. De tool is gemaakt van hoogwaardige kunststofuitvoering en stalen bussen voor stabiliteit en een lange levensduur. Over het algemeen is dit een geschikte set voor het maken van nauwkeurig passende, stabiele hoek-, T- en vlakverbindingen. .

Goede punt(en)
  • Gaat lang mee
  • Gemaakt van het beste materiaal
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Wolfcraft Deuvelaar Deuvelmal

foto van een Wolfcraft Deuvelaar Deuvelmal
7.8Expert Score
Handige deuvelmal voor precieze houtverbindingen.

De Superdeuvelaar van wolfcraft is een eenvoudig te gebruiken tool waarmee u perfecte deuvelverbindingen kunt maken, zelfs zonder eerdere ervaring. De verstelbare aanslag, 3 geïntegreerde geleidingsbussen en 2 centreerbouten verzekeren een foutloze uitlijning van boorgaten voor hoek-, T- en vlakverbindingen. De ergonomisch gevormde greep ligt comfortabel in de hand en de hoogwaardige kunststof uitvoering en stalen boorbussen garanderen stabiliteit en duurzaamheid. Het product is ook geschikt voor boringen aan de voorzijde en vlakke verbindingen en T-verbindingen. Kortom, de Superdeuvelaar is een handig en betrouwbaar hulpmiddel voor bijna elke situatie waarin deuvelverbindingen nodig zijn. .

Goede punt(en)
  • Zeer redelijke service aan de klant
  • Gemaakt van redelijk materiaal
  • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

wolfcraft Deuvelmal Deuvellijst

foto van een wolfcraft Deuvelmal Deuvellijst
7.4Expert Score
Efficiënt en handig gereedschap voor het maken van deuvelverbindingen.

De Deuvellijst is een handig en veelzijdig hulpmiddel voor het maken van deuvelverbindingen en gatenrijen in kasten en andere hout- en meubelbouwprojecten. Het product is 670 mm lang en geschikt voor planken tot 600 mm lang en 12-40 mm dik. Het heeft 5-in-1-functies en kan worden gebruikt voor het maken van vlak-, hoek- en T-verbindingen. Bovendien is het eenvoudig te gebruiken en biedt het gebruiksgemak door de geïntegreerde schaalverdelingen, gatenrijen met een boorafstand van 32 mm en verschuifbare boorslede met verwisselbare bussen voor boorgaten in Ø 5, 6, 8 en 10 mm. Het product is hoogwaardig en duurzaam en is zeker een aanwinst voor elke meubelmaker. .

Goede punt(en)
  • Redelijke service bij aankoop
  • Materiaal is sterk
  • Gebruiksvriendelijk
5

Aluminiumlegering Deuvel Deuvelmal

foto van een Aluminiumlegering Deuvel Deuvelmal
6.8Expert Score
Handig en multifunctioneel gereedschap voor deuvels.

De Wood Splitter van Allsome is een praktisch en multifunctioneel gereedschap dat zorgt voor veiligere bewerking van hout. De verstelbare Dowel is gemaakt van hoogwaardig staal dat bestand is tegen roest en weersinvloeden, waardoor het een duurzaam product is. Het is handig voor het kloven van zowel grotere als kleinere houtblokken. Al met al is dit een goede investering voor mensen die regelmatig houtbewerking doen. .

Goede punt(en)
  • Leuk ontwerp
  • Gemaakt van matig materiaal
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      gereedschap-advies.nl
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart