Optrekstang Plafond kopen? De 5 beste Optrekstang Plafonds van 2023

Er zijn verschillende soorten optrekstangen voor aan het plafond, waaronder vaste optrekstangen en optrekstangen met een verstelbare hoogte en breedte voor verschillende grip posities.

Hoe installeer je een optrekstang aan het plafond?

Allereerst moet je een geschikte locatie vinden voor de installatie van de optrekstang en moet je ervoor zorgen dat het plafond sterk genoeg is om het gewicht te dragen. Vervolgens moet je gaten boren in het plafond en ankers plaatsen om de optrekstang aan vast te kunnen maken. Je moet vervolgens de optrekstang bevestigen aan de ankers en ervoor zorgen dat deze stevig vastzit.

Welke materialen zijn nodig voor het installeren van een optrekstang aan het plafond?

Je hebt een optrekstang nodig (zorg ervoor dat je het juiste type en de juiste lengte kiest), ankers, een boormachine, boorbits, schroevendraaier en schroeven.

Zijn er beperkingen aan het gebruik van een optrekstang aan het plafond?

Ja, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het plafond sterk genoeg is om het gewicht van de optrekstang en gebruiker te dragen. Als het plafond niet sterk genoeg is, kan de optrekstang losraken en letsel veroorzaken. Het is ook belangrijk om de optrekstang te controleren op eventuele slijtage of scheuren voordat je deze gebruikt. Of misschien ben je op zoek naar een Sportmat-Dik.

Welke spiergroepen kunnen worden getraind met een optrekstang aan het plafond?

Met een optrekstang aan het plafond kan je voornamelijk de rugspieren, de biceps en de onderarmen trainen. Bovendien kan je met verschillende grepen (smal, breed, neutraal) verschillende varianten doen om de spieren doeltreffender te trainen.

Hoe kan de veiligheid worden gewaarborgd bij het gebruik van een optrekstang aan het plafond?

Je moet ervoor zorgen dat de optrekstang stevig en veilig is bevestigd, en dat het plafond sterk genoeg is om het gewicht van de gebruiker te dragen. Het gebruiken van handige oefeningen op de optrekstang is ook goed om controle te behouden en veiligheidsrisico’s te verminderen. Zorg er ook voor dat je voldoende rust neemt tussen trainingssessies.

De 5 beste optrekstang plafond

1

Sportstech optrekstang KS400

foto van een Sportstech optrekstang KS400
9.1Expert Score
Stevige optrekstang voor plafondmontage met gratis e-book.

Met 3 ophangringen aan de optrekstang kun je extra uitrusting ophangen voor je oefeningen, zoals bokszakken of ringen voor Power Ropes, TRX-banden of lussen. De optrekstang is zeer stabiel en veilig gebouwd, met extra brede contactoppervlakken die de krachten op de best mogelijke manier verdelen. Het apparaat is ook voorzien van dwarsbalken om het nog veerkrachtiger te maken, en wordt geleverd met 8 speciale, zware pluggen voor optimale ondersteuning. Verder zijn de handgrepen bekleed en zweetafstotend, waardoor je bij elke oefening een betrouwbaar en duurzaam houvast hebt. Het apparaat is geschikt voor een maximaal gewicht van 300 kg. Kortom, de Sportstech KS400 is een ideale optrekstang voor mensen die een complete thuisworkout willen. .

Goede punt(en)
  • Hoogste kwaliteit
  • Lange levensduur
  • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Gymrex Pull up

foto van een Gymrex Pull up
8.6Expert Score
Stevige pull-up bar voor aan het plafond.

Dit is mogelijk door de drie verschillende greepgroepen die beschikbaar zijn en daardoor een brede variatie aan bewegingen mogelijk maken. Met een breedte van 103 cm is de optrekstang perfect voor pull ups met brede greep en de stalen constructie met buisdiameter van 20 mm zorgt voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. Al met al is de Pull up bar plafond – wit van Gymrex een hoogwaardig en multifunctioneel fitnessapparaat dat geschikt is voor een efficiënte en veilige thuisworkout. .

Goede punt(en)
  • Lange levensduur
  • Gemaakt van het beste materiaal
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Pull up bar

foto van een Pull up bar
8.1Expert Score
Stevige optrekstang voor plafondmontage, ideaal voor thuistraining.

Het apparaat is duurzaam en stabiel en biedt een breed scala aan oefeningen die zorgen voor een harmonieuze en uitgebreide ontwikkeling van de figuur. De stalen plafondstang is veilig en betrouwbaar, en kan worden gebruikt door zowel beginners als gevorderde sporters. De optrekstang is voorzien van een handgreep waarmee je extra accessoires kunt bevestigen, zoals een bokszak, riemen of TRX-riemen. Let op: de montagekit is niet inbegrepen en moet apart worden aangeschaft. Als je op zoek bent naar een effectief hulpmiddel voor thuisfitness, dan is dit zeker een aanbeveling waard. .

Goede punt(en)
  • Redelijke levensduur
  • Gemaakt van redelijk materiaal
  • Redelijk snelle levering
4

Gymrex Pull up

foto van een Gymrex Pull up
7.2Expert Score
Stevige optrekstang, makkelijk te monteren, geschikt voor thuisgebruik.

De optrekstang heeft een maximale statische gewichtscapaciteit van 110 kg en is 103 cm breed, wat ideaal is voor pull ups met een brede greep. De hoogwaardige stalen constructie met een buisdiameter van 20 mm zorgt voor een stevige en duurzame oplossing die veilig aan het plafond kan worden gemonteerd. Dit product biedt een breed scala aan bewegingsvariaties die een groot deel van het spierstelsel aanspreken en is geschikt voor thuisgebruik. Al met al is de Pull up bar plafond – zwart van Gymrex een uitstekende keuze voor iedereen die hun romp- en rompspieren wil versterken en een gezonde levensstijl wil behouden. .

Goede punt(en)
  • Populair product
  • Redelijk van kwaliteit
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Optrekstang zwart fitness

foto van een Optrekstang zwart fitness
6.9Expert Score
Stevige optrekstang voor deur- en plafondmontage met diverse trainingsmogelijkheden.

De installatie is eenvoudig en het kan in de meeste deurkozijnen worden geplaatst. Het is stabiel en veilig tot een gewicht van 120 kg en de handvatten hebben een antislip oppervlak voor betere grip en voorkomen eelt op de handen. Het zal functionele kracht opbouwen en zichtbare resultaten opleveren. .

Goede punt(en)
  • Matige levensduur
  • Matige kwaliteit door keuze materiaal
  • Gebruiksvriendelijk

      gereedschap-advies.nl
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart