Doorslijpmachine kopen? De 5 beste Doorslijpmachines van 2023

Een doorslijpmachine is een elektrisch gereedschap dat wordt gebruikt om door verschillende materialen te snijden, zoals metaal, baksteen, beton, asfalt of keramiek.

Welke verschillende soorten doorslijpmachines zijn er?

Er zijn een aantal verschillende soorten doorslijpmachines voor verschillende toepassingen. Deze omvatten hand-held doorslijpmachines, tafel doorslijpmachines en wanddoorslijpmachines.

Wat zijn enkele veelvoorkomende toepassingen van doorslijpmachines?

Doorslijpmachines worden veel gebruikt in de bouw, in metaalbewerkingsbedrijven, in de wegenbouw en bij tuin- en landschapsarchitectuur, bijvoorbeeld om stenen of tegels te zagen.

Hoe kiest u de juiste doorslijpschijf voor een doorslijpmachine?

Het kiezen van de juiste doorslijpschijf is afhankelijk van het materiaal dat u wilt doorslijpen. De doorslijpschijf moet overeenkomen met het materiaal en het gewenste snijproces. Bij twijfel moet u altijd advies inwinnen bij een professionele leverancier. Of misschien ben je op zoek naar een Dremel-Aanbieding.

Wat zijn enkele veiligheidsmaatregelen die moeten worden gevolgd bij het gebruik van een doorslijpmachine?

Bij het gebruik van een doorslijpmachine moet u beschermende kleding dragen, zoals een veiligheidsbril, gehoorbescherming, handschoenen en een overall. Zorg ervoor dat de doorslijpmachine op een stabiele ondergrond staat en dat de kabel beschermd is tegen beschadiging.

Hoe onderhoudt u een doorslijpmachine om de levensduur te verlengen?

Het is belangrijk om de doorslijpmachine schoon en droog te houden, en om de luchtfilters en slijpschijven regelmatig te vervangen of schoon te maken. Zorg ervoor dat de machine regelmatig wordt gecontroleerd en dat eventuele problemen snel worden verholpen om de levensduur te verlengen.

De 5 beste doorslijpmachine

1

Makita DCE090ZX1 2x18V

foto van een Makita DCE090ZX1 2x18V
9.3Expert Score
Krachtige en draadloze doorslijper voor professioneel gebruik.

Deze krachtige en compacte doorslijper is ideaal voor het aanleggen van terrassen, vijvers en natuursteenvloeren. De koolborstelloze motor levert 1,25 KW aan vermogen en de wateraansluiting zorgt voor het binden van het schadelijke kwartsstof. Het compacte formaat maakt het apparaat zeer wendbaar en makkelijk in gebruik. De Lithium-ion accu maakt het stil en milieuvriendelijk. Het product wordt echter geleverd zonder accu’s en lader, wat een extra kostenpost kan zijn. De doorslijper heeft een maximale slijpdiepte van 88 mm en heeft een gewicht van 5,6-6,3 kg afhankelijk van de accu die gebruikt wordt. .

Goede punt(en)
  • Gemaakt van het beste materiaal
  • Lange levensduur
  • Snelle levering
2

Güde Metaal afkortzaag

foto van een Güde Metaal afkortzaag
8.7Expert Score
Krachtige en nauwkeurige metaalzaag voor semi-professioneel gebruik.

De Güde metaal afkortzaag – doorslijpmachine is een krachtig en stabiel apparaat waarmee massief materiaal gemakkelijk doorgezaagd kan worden. Het droge snijproces maakt het gebruik van een koelmiddel overbodig. Het apparaat beschikt over veiligheidsschakelaar, eind- en lengteaanslag en metalen doorslijpschijf. De zaagcapaciteit en zwenkbereik zijn ruim voldoende voor de meeste klussen. Het netto gewicht van 15,25 kg zorgt ervoor dat het apparaat niet te zwaar is om te verplaatsen. Al met al een goede keuze voor de klusser die regelmatig metaal doorzaagt. .

Goede punt(en)
  • Redelijke service
  • Kwaliteit door keuze materiaal
  • Snelle levering
3

Hecht beton doorslijpmachine

foto van een Hecht beton doorslijpmachine
8.3Expert Score
Krachtige benzine doorslijpmachine met 305mm zaagblad voor betonbewerking.

De Hecht beton doorslijpmachine 305 mm | 9588 is een krachtige en solide machine die uitermate geschikt is voor het doorsnijden van beton. Met het meegeleverde zaagblad heb je een diameter van 305 mm tot je beschikking en met een maximale snede van 100 mm kan je vrijwel alle betonnen oppervlakken aan. De 2,5 kW tweetaktmotor zorgt voor voldoende vermogen en dankzij de soft start en stofwerende lagers werk je comfortabel en veilig. Het gewicht van circa 9,8 kg ligt goed in de hand en de machine wordt geleverd in een praktische houten kist. Deze doorslijpmachine is dus zeker een aanbeveling waard. .

Goede punt(en)
  • Gaat redelijk lang mee
  • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

EVOLUTION Evolution elektrische

foto van een EVOLUTION Evolution elektrische
7.8Expert Score
Krachtige doorslijpmachine met groot zaagblad en hoog vermogen.

Dit lijkt op een indrukwekkende krachtige elektrische zaag met een enorme snijdiepte van 115 mm en een 2400W motor. Het beste van alles is dat deze machine geen trekkoorden, brandstof of onderhoud nodig heeft. De verrijdbare steunplaat en stalen rondlopende voorhandgreep met rubberen grip maken het gemakkelijk te gebruiken. De verstelbare mesbescherming met eenhandige bediening en opbergruimte in de machine voor gereedschap zijn handige functies. Bovendien is deze zaag duurzaam met een bladrem, soft start en power protect technologie voor een langere levensduur. Met een 3m op zwaar werk berekende kabel en 3 jaar garantie, lijkt dit een fantastisch gereedschap voor professioneel gebruik. .

Goede punt(en)
  • Redelijke service bij aankoop
  • Redelijk in kwaliteit
  • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

DeWalt DCS690N 54V

foto van een DeWalt DCS690N 54V
6.2Expert Score
Krachtige en duurzame doorslijpmachine voor professioneel gebruik.

Dit is de DeWalt DCS690N-XJ, ’s werelds eerste 54V snoerloze doorslijpmachine zonder gedoe met benzinedampen of motoronderhoud dankzij de Brushless motor. De koolborstelloze motor maakt het mogelijk om zware toepassingen uit te voeren en 82 mm diep te zagen. De verstelbare veiligheidskap kan in 5 posities worden gezet voor verbeterd zicht op het slijpen en de water aanvoer aan 2 kanten zorgt voor verbeterd stofvrij zagen. Het ergonomische handvat zorgt voor hoog comfort tijdens het gebruik. Let op dat dit product standaard geleverd wordt zonder accu’s en lader en doorslijpschijf. .

Goede punt(en)
  • Leuk ontwerp
  • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
  • Matige prijs kwaliteit verhouding

      gereedschap-advies.nl
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart