Mollenval kopen? De 5 beste Mollenvals van 2023

De meest voorkomende mollenval is de klemval, maar er zijn ook vallen op basis van wrijving, gas of elektrocutie. Het type val dat u kiest, zal afhangen van persoonlijke voorkeur en lokale wetgeving.

Hoe werken mollenval?

In het algemeen werkt een mollenval door de mol te doden of gevangen te houden in de val. De klemval slaat bijvoorbeeld dicht wanneer de mol er overheen loopt en breekt de nek van de mol snel en humaan.

Wanneer is de beste tijd om een mollenval te zetten?

De beste tijd om mollen te vangen is tijdens het voorjaar en de herfst, wanneer ze het meest actief zijn en op zoek zijn naar voedsel. Daarnaast is het belangrijk om de val te plaatsen op plaatsen waar de mol actief is, zoals langs looppaden, op hoopjes aarde rond uw gazon of tuin.

Wat voor soort lokaas wordt aanbevolen om mollen te lokken?

Mollen zijn carnivoren en eten voornamelijk insecten. Het gebruik van een lokaas is daarom niet noodzakelijk, maar een stuk fruit kan soms helpen om de mol naar de val te lokken. Of misschien ben je op zoek naar een Boekenkast-Hout.

Zijn er humane manieren om mollen te vangen?

Ja, er zijn humane manieren om mollen te vangen, zoals het plaatsen van een levende val die de mol veilig kan vangen zonder hem te beschadigen. Dit stelt u in staat om de mol elders uit te zetten waar hij geen overlast veroorzaakt.

Hoe kan u een mollenplaag voorkomen?

Om een mollenplaag te voorkomen, moet u proberen uw gazon en tuin gezond te houden. Dit kan bereikt worden door regelmatig te maaien, compost te gebruiken en te voorkomen dat het gazon uitdroogt. Daarnaast is het belangrijk om het voedsel van de mol te verminderen door het gebruik van insecticiden te overwegen en ervoor te zorgen dat er voldoende natuurlijke vijanden van de mol aanwezig zijn, zoals uilen en roofvogels.

De 5 beste mollenval

1

Mollen vangen met

foto van een Mollen vangen met
9.4Expert Score
Makkelijk te gebruiken mollenval, goede prijs-kwaliteitverhouding.

Deze mollenval lijkt erg handig en effectief te zijn om mollen op een diervriendelijke manier te vangen en elders uit te kunnen zetten. Met een gemiddelde ratio van 1 koker per 20 m², lijkt dit product een goede keuze te zijn voor mensen die last hebben van mollen in hun tuin. De kleurt van dit product is zwart en het heeft een afmeting van circa 5,5 cm x 27 cm (Ø x L). Overall, dit lijkt een handig en doeltreffend product dat aanbevolen wordt voor mensen die op zoek zijn naar een diervriendelijke manier om mollen te vangen. .

Goede punt(en)
  • Hoge kwaliteit
  • Top service bij aankoop
  • Gebruiksvriendelijk
2

Mollenbestrijding 4 stuks

foto van een Mollenbestrijding 4 stuks
8.6Expert Score
Efficiënte, diervriendelijke en waterdichte mollenverjager op zonne-energie.

Deze set van 4 mollenverjagers op zonne-energie lijkt een effectieve en diervriendelijke manier om mollen en ander ondergronds ongedierte uit je tuin te houden. Het is makkelijk te installeren en onderhoudsvrij, wat erg handig is. De vernieuwde zonnepanelen maken dit product erg efficiënt en volledig waterdicht, waardoor je het het hele jaar door zonder zorgen buiten kan laten staan. Al met al lijkt dit product een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige, effectieve en diervriendelijke manier om mollen te verjagen. .

Goede punt(en)
  • Lange levensduur
  • Hoogste kwaliteit
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

BSI MollenStrooigranulaat Mollenbestrijding

foto van een BSI MollenStrooigranulaat Mollenbestrijding
8.2Expert Score
Effectief en makkelijk toe te passen mollenbestrijding voor in de tuin.

Dit product lijkt veelbelovend voor het verdrijven van mollen uit behandelde zones, met behulp van natuurlijke en milieuvriendelijke ingrediënten. De dosering van 600 g strooigranulaat voor 100 m² lijkt redelijk en het is positief dat het product langwerkend is gedurende 3 à 4 maanden. Afhankelijk van de ervaringen van gebruikers kan dit product een goede oplossing zijn voor het verjagen van mollen. .

Goede punt(en)
  • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
  • Zeer redelijk kwaliteit
  • Redelijk snelle levering
4

5X Mollenklem Verzinkt

foto van een 5X Mollenklem Verzinkt
7.8Expert Score
Effectieve mollenklem voor snelle bestrijding van mollenplagen.

Deze set van vijf mollenklemmen is een effectieve manier om mollen te vangen en te voorkomen dat ze meer schade in uw tuin aanrichten. De klemmen zijn gemaakt van duurzaam gegalvaniseerd staal en zijn milieuvriendelijk omdat er geen gif nodig is. De klemmen zijn ook herbruikbaar na het vangen van een mol. Het is belangrijk om de klemmen op de juiste manier te plaatsen, wat wordt uitgelegd in de bijgevoegde instructies. .

Goede punt(en)
  • Gaat goed mee
  • Materiaal is sterk
  • Gebruiksvriendelijk
5

Vossen vangkooi

foto van een Vossen vangkooi
6.4Expert Score
Effectieve vangkooi voor vossen, makkelijk in gebruik.

De Havahart vossen vangkooi is een diervriendelijke en effectieve manier om plaagdieren te vangen en te verwijderen. Het ontwerp zorgt voor een veilige vangst voor zowel u als het dier. Het product is zeer degelijk en staat garant voor een lange levensduur. Het kan worden gebruikt voor het vangen van diverse dieren van gelijke grootte, waaronder vossen, dassen, wasberen, stinkdieren, katten en kleine honden. Het gebruik is eenvoudig en de vangtips die worden gegeven zijn helder en praktisch. Al met al is dit een zeer aanbevolen product voor iedereen die op zoek is naar een diervriendelijke oplossing voor ongedierte. .

Goede punt(en)
  • Leuk ontwerp
  • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
  • Gebruiksvriendelijk

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      gereedschap-advies.nl
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart