Kleine robot grasmaaier kopen? bekijk de beste kleine robot grasmaaiers van 2023!

Gras groeit heel erg snel en dat zorgt ervoor dat je ervoor moet zorgen dat je regelmatig het gras snoeit. Anders wordt het heel erg verwilderd en dat is natuurlijk geen mooie aanblik. Het is je verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het gras er verzorgd bij staat. Dit heeft namelijk ook veel invloed op de gezondheid van het gras en de aanblik van je leefomgeving. Daar heb je een kleine robot grasmaaier voor nodig, om die kanten mooi te maken.

Wat is een kleine robot grasmaaier?

Een kleine robot grasmaaier is een speciale machine waarmee je, net als een gewone maaier, ervoor kunt zorgen dat het gras goed gemaaid is. Je kunt natuurlijk ook de kanten van het gras met een speciale schaar bijwerken maar het nadeel hiervan is dat dit erg bewerkelijk is en veel tijd kost. Het is daarom veel gemakkelijker om een kleine robot grasmaaier te kopen.

De voordelen

De voordelen van een kleine robot grasmaaier zijn dat je sneller kunt werken dan met bijvoorbeeld een speciale tuinschaar of originele grasmaaier. Een tuinschaar kun je bijvoorbeeld wel weer gebruiken voor hoog opkomend onkruid langs de kant van het gras maar wil je snel en effectief het gras langs de kanten snoeien, dan is een kleine robot grasmaaier enorm handig en gemakkelijk.

Een kleine robot grasmaaier werkt ook heel erg secuur. Je kunt meestal ook instellen tot hoe hoog je het gras wilt maaien. Als je dus een bepaalde hoogte in de tuin mooi vindt dan kun je dit zelf naar smaak aanpassen. Daarbij is een kleine robot grasmaaier in diverse prijsklassen te koop. Je bent dus niet afhankelijk van alleen maar de duurdere modellen. Mocht je in deze zomer ook meteen het onderhouden van je fiets of auto goed bij willen houden? Kijk dan eens naar onze review over de bandendrukmeter.

Een kleine robot grasmaaier kopen

Wanneer je een kleine robot grasmaaier gaat kopen is het belangrijk dat je goed let op de kwaliteit van de grasmaaier. Natuurlijk speelt budget een rol en het is logisch dat een low budget maaier in verhouding iets minder van kwaliteit is dan een duurdere, maar toch moet je letten op de stevigheid en draagcomfort.

Het maaien van je gras is fysiek uiteraard af en toe intensief. En robot die alles automatisch doet is dan soms best handig. Een goed draagcomfort van de maaier is belangrijk. Let ook goed op de aansturing van de kleine robot grasmaaier. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om een exemplaar op accu te kopen, maar ze zijn ook beschikbaar met snoer. Ook al heeft dat zeker niet onze voorkeur.

Met snoer heeft weer als nadeel dat je tijdens het maaien van het gras goed moet opletten of je niet per ongeluk het snoer tussen de grasmaaier laat komen. Als dat namelijk gebeurt kun je de machine gelijk in de prullenbak gooien en dat is natuurlijk eeuwig zonde.

Let op kwaliteit

Het is bij het kopen van een kleine robot grasmaaier erg belangrijk om goed op de kwaliteit te letten. Je wilt natuurlijk wel met een machine werken die betrouwbaar is en kan leveren wat jij nodig hebt. Daarnaast moet de machine prettig zijn in gebruik. Daarom is het belangrijk dat je eerst goed rondkijkt voordat je er eentje koopt. En natuurlijk de prijzen ook goed vergelijkt. Iedere besparing is mooi meegenomen.

Top 3 kleine robot grasmaaiers van 2023

1

Bosch Indego XS 300 kleine robot grasmaaier

Beste kleine robot grasmaaier
9.2Expert Score
Beste kleine robot grasmaaier

Makkelijk ongestoord tijd door brengen in je tuin terwijl de robotmaaier het gras maait. Dat is precies wat deze robot grasmaaier voor het kleinere gazon doet. Deze kleine robot grasmaaier van Bosch is geschikt voor gazons tot 300 m2.

Goede punt(en)
 • Installatie kost wat tijd, maar daarna makkelijk in gebruik
 • Oplaadbaar
 • Gras wordt gelijkmatig verdeeld
 • Maait op hellingen tot 27%
 • Goede prijs/kwaliteit in segment
Mindere punt(en)
 • Houdt er rekening mee dat kleine robot grasmaaiers optimaal werken bij droog gras
2

Indego S+ 500 Robotmaaier

Indego S+ kleine robot grasmaaier
8.6Expert Score
Beste robot grasmaaier voor middel-klein gazon

Deze moderne kleine robot grasmaaier biedt een probleemloze manier aan om het gazon bij te houden. De maaier het werk laten doen? Dat kan met de robotmaaier van Bosch.

Goede punt(en)
 • Afstand besturen
 • Met een app
 • Probleemloos maaien
Mindere punt(en)
 • Houdt er rekening mee dat kleine robot grasmaaiers optimaal werken bij droog gras
3

Zoef kleine robot grasmaaier

foto van een Zoef Robot robotmaaier
7.5Expert Score
Voor zowel kleine als grote tuinen

De robotmaaier van het merk Zoef maakt het maaien makkelijk. De maaier werkt met een handige app. De robotmaaier is makkelijk te installeren. Hij is wel wat prijziger dan de andere robots in deze categorie.

Goede punt(en)
 • Makkelijk installeren
 • Handige functies
 • Ver bereik
Mindere punt(en)
 • Houdt er rekening mee dat kleine robot grasmaaiers optimaal werken bij droog gras
 • Robot grasmaaier uit het duurdere segment

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart